Bedriver du global affärsverksamhet i Sverige?

Företagsbeskattning / moms

–  Äger du ett utländskt företag och vill bedriva affärsverksamhet i Sverige?

–  Eller är du utländsk medborgare och vill starta eget i Sverige?

Sverige är ett välmående land med väl fungerande ekonomi, robust banksystem och starka offentliga finanser, detta gör Sverige till ett av de bästa länderna för att bedriva företagsverksamhet. 

Genom ett långsiktigt fokus på utbildning och forskning, en tradition av kreativitet och innovation samt omfattande välfärdsförmåner erbjuder Sverige en trygg och blomstrande miljö för att driva företag. Det kan dock vara svårt att navigera genom alla tillämpliga regler och skyldigheter när det gäller skatt och moms, och därför är vi här för att hjälpa dig.

Skeppsbron Skatt är Sveriges ledande skattekonsultföretag och vi har lång erfarenhet av att hjälpa både svenska och utländska företag med svensk och internationell företagsbeskattning samt mervärdesskatt. Vi tillhandahåller även kvalificerad rådgivning inom områdena Compensation & Benefits, Global Mobility Services och Tjänstepension.

Vi har tillsammans med Aspia, Sveriges ledande partner för affärsrelaterade tjänster, spelat in två filmer med praktisk information som kan vara till hjälp för utländska företag som gör eller vill göra affärer i Sverige. Filmerna är 15 minuter långa och belyser alla de frågor som kan uppstå vid affärsverksamhet i Sverige.

I den här filmen fokuserar vi på frågor kopplade till företagsbeskattning och moms, Milea Grahn kommer belysa frågor som kan uppstå relaterade till moms och andra indirekta skatter och Mandana Boss guidar dig genom snåriga bolagsskattefrågor.

I nästa film som släpps i början av februari kommer Agnes Fröjd Almefjord från Skeppsbron Skatt och Fanny Rahm från Aspia belysa frågor som rör individbeskattning, socialförsäkring och rapporteringsskyldighet för utländska företag med affärsverksamhet i Sverige.

Om du har frågor gällande företagsbeskattning, mervärdesskatt eller andra indirekta skatter är du varmt välkommen att kontakta oss på Skeppsbron Skatt.