Skeppsbron Skatt söker uppsatspraktikanter till våra kontor i Stockholm och Göteborg hösten 2024

Är du juriststudent och är intresserad av skatterätt? Vill du starta din karriär med värdefull praktik och få inblick i arbetet hos Sveriges ledande oberoende skatterådgivare?

Som uppsatspraktikant får du under tio veckors tid prova på rollen som skatterådgivare. Du blir en del av vår byrå där vi värdesätter kvalificerad skattejuridik och samarbetet med såväl yngre som mer seniora medarbetare. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på projekt och tjänsteområde
(t ex svensk och internationell företags- och individbeskattning, incitamentsprogram, transfer pricing eller moms) och ger dig en god inblick i det juridiska arbetet. Praktiken ger dig också en chans att uppleva företagskulturen hos oss.

Under din tid hos oss får du arbeta med både klientrelaterad skatterådgivning och utredningsfrågor. Som uppsatspraktikant får du en fadder som stöttar dig i såväl arbetet på byrån som vid sociala aktiviteter.

Vem är du?
Tjänsten som uppsatspraktikant riktar sig till dig som är i slutet av din utbildning och skriver uppsats i skatterätt, samt vill göra praktik parallellt med detta. Du är intresserad av skatterätt och tycker att det är roligt att samarbeta med andra. Du brinner också för att lösa problem och leverera hög kvalitet i allt du gör.

Vilka är vi?
Skeppsbron Skatt är Sveriges största oberoende skatterådgivare med ca 80 medarbetare vid våra kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi är en fullservicerådgivare och vi hanterar alla typer av skattefrågor för både stora och små företag, organisationer samt privatpersoner.

Vår verksamhet
Vi är ett kunskapsföretag där kompetenta och engagerade medarbetare är vår viktigaste tillgång. Hos oss får du chansen att fortsätta utvecklas tillsammans med några av Sveriges mest erfarna och respekterade skatterådgivare. Vår verksamhet genomsyras av ett stort rådgivningsfokus där vår oberoendeställning bidrar till vår unika position på marknaden.

Ansök redan idag!
Din ansökan bör innehålla följande:

  • CV, personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.
  • Vilket skatterättsligt område som intresserar dig samt vad du vill skriva uppsats inom.
  • Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken samt om du önskar genomföra uppsatspraktiken på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.
  • Riktlinjer från universitetet för uppsatspraktiken, om sådana finns.

 

Skicka din ansökan snarast till:
[email protected]
Sista ansökningsdag: den 28 juni 2024.

Välkommen till Skeppsbron Skatt!

Vid frågor, kontakta:
Jakob Karlsson (Stockholm) & Oscar Gustafsson (Göteborg)