Har ditt utländska företag anställda i Sverige?

Individbeskattning, socialförsäkring och arbetsgivarrapportering.

Sverige är ett välmående land med väl fungerande ekonomi, robust banksystem och starka offentliga finanser, vilket gör Sverige till ett av de bästa länderna för att bedriva företagsverksamhet. 

Genom ett långsiktigt fokus på utbildning och forskning, en tradition av kreativitet och innovation samt omfattande välfärdsförmåner erbjuder Sverige en trygg och blomstrande miljö för att driva företag och karriärsutveckling. Det kan dock vara svårt att navigera genom alla tillämpliga regler och skyldigheter ur ett skatteperspektiv, och därför är vi här för att hjälpa dig.

Skeppsbron Skatt är Sveriges ledande skatterådgivare. Som fullservicerådgivare har vi kompetens att hantera alla typer av skattefrågor till alla typer av företag inom alla branscher och vi lång erfarenhet av att hjälpa företag med svenska skatteregler i en internationell kontext. Vårt erbjudande till globala arbetsgivare innefattar kvalificerad rådgivning inom Global Mobility, Compensation & Benefits ochTjänstepension samt Expatriate Payroll genom Aspia.

Vi har tillsammans med Aspia, Sveriges ledande partner för affärsrelaterade tjänster, spelat in två filmer, vardera 15 minuter långa, med praktisk information som kan vara till hjälp för utländska företag som gör eller vill göra affärer i Sverige.

Globalt nätverk

Skeppsbron Skatt är en av grundarna till Taxand – världens största nätverk av oberoende skatterådgivare. Nätverket består av mer än 2000 skatterådgivare som erbjuder lokal expertis i ca 60 länder. Genom vårt samarbete med Taxand kan vi erbjuda oberoende lokal rådgivning varhelst i värden där våra kunder är etablerade.

I den här filmen fokuserar vi på frågor kopplade till individbeskattning, socialförsäkring och arbetsgivarrapportering för utländska företag i Sverige. Agnes Fröjd Almefjord, Skeppsbron Skatt, och Fanny Rahm, Aspia, diskuterar vad som gäller.

I vår tidigare film” Doing business in Sweden – Företagsbeskattning & moms” som publicerades i början av 2023 fokuserade vi på frågor kopplade till företagsbeskattning, mervärdesskatt och andra indirekta skatter. Milea Grahn redogjorde för frågor kopplade till moms och andra indirekta skatter och Mandana Boss guidade oss genom snåriga bolagsskattefrågor.

Se den här!

Har du frågor gällande individbeskattning, socialförsäkring och arbetsgivarrapportering för utländska företag i Sverige? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Skeppsbron Skatt eller Aspia.

Agnes Fröjd Almefjord
Global Mobility Services
Skeppsbron Skatt
Tel: +46 73 640 91 93
[email protected]

Fanny Rahm
Senior Manager, Expatriate Payroll
Aspia
Tel: +46726011363
[email protected]

Agnes Fröjd Almefjord
Global Mobility Services